tiistai 29. maaliskuuta 2016

Auto

Tässä on Auto. Ensimmäinen autoni, mökkiautoni Mercedes Benz E 230, automaatti, vuosimallia 1985. Ostin sen yhdeksän vuotta sitten. Silloin sillä oli ajettu noin 200 000 km. Kun se siirtyi uudelle omistajalle, oli lukema n 223 000 km.




Auto tuotti paljon iloa. Oli hieno tunne kun huhtikuun alussa tiet olivat taas sulat ja olin vapaa liikkumaan. Mutta myös murheita se aiheutti. Korjauskustannukset keskimäärin tuhat euroa vuodessa. Luottamus meni pari vuotta sitten kun auto kesän aikana jouduttiin hinaamaan kaksi kertaa korjaamolle. Ja luottamustahan vaatii Sipilän hallituskin.  

11 kommenttia:

  1. Meilläkin oli aikoinaan tuo Mercedez Benz malli! Itse tulee nykyään ajettua aika paljon, kun muutimme tänne metsän keskelle Kajaanin kupeeseen. On kyllä saanut enemmän laittaa autoa ja korjailla pikkuvikoja. Nytkin pitäisi tarkastaa öljynsuodattimet. Noissa vanhoissa autoissa kyllä nuo korjauskustannukset voi nousta turhan korkeiksi, siksi itsekin vaihdoin uudempaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hieno auto, mutta alkoi kukkia joka puolelta. Ajelen nyt kohteella, pikku WV Golfilla.

      Poista
  2. Itselläkin oli joskus tuollainen Mercedes Benz vuosimallia -85, jolla ajelin Tuusulassa. Nykyään on alla hieman uudempi malli, mutta siinäkin riittää vikoja kun työn puolesta tulee ajeltua sen verran paljon. Nytkin se kaipaisi kovasti määräaikaishuoltoa.

    VastaaPoista
  3. Meikäläinenkin joutui tänä syksynä kovan paikan eteen kun vanha rakas autoni alkoi olla siinä kunnossa, että ei autokorjaamo- käynti enää riittänyt. Vaihto uuteen oli siis väistämätön. Tällä Rovaniemellä on kuitenkin vielä sen verran lumiset talvet, että parempi olla luotettava peli alla.

    VastaaPoista
  4. Meillä oli miehen kanssa juuri tuollainen Mercedes Benz nuorempana. Se oli ensimmäinen yhteinen automme ja siksi kovin rakas. Nyt olemme jo jonkun aikaa ajelleet diesel farmarilla, tosin siinäkin alkaa pumppu hieman reistailla ja pitäisi varmaan viedä pian huoltoon.

    VastaaPoista
  5. Nykyinen autoni on lapsi Mersuun verrattuna, mutta senkin katsastus on aina jännityksen paikka. Eilen siitä selvittiin, auto ja minä.

    VastaaPoista
  6. Jännä miten autoihinkin voi muodostua tunneside ja tuottaa niin paljon iloa. Muistan itsekin vielä ensimmäisen autoni vaikka siitä on jo vuosikymmeniä aikaa. Nykyinen autonikin alkaa jo vedellä viimeisiään, mutta eiköhän se vielä muutaman vuoden palvele kunhan saan öljynpolttimet huollettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mersua jaksoin innolla pestä. Nykyinen pestään, silloin harvoin kun pestään, pesulassa tai teetän työn rahanahneella teinillä.

      Poista
  7. Vanha kunnon väyrynen. Veljelläni on tällainen edelleen, ei tosin käytössä. Mersulla ajelee vieläkin, auton määräaikaishuolto on ilmeisesti pian edessä. Sillä myös ikää jo useampia vuosia, mutta hyvin on palvellut. Ikävä kuulla että sinulla korjauskulut kasvoi niin paljon että oli siitä luovuttava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipaan mersua edelleenkin. Siinä oli hienouksia, mutta yksinkertaisia, ei sellaista, mitä pikku golfissa, jolla nyt ajelen. Vw:n huoltokaan ei pysty selvittämään sen vikailmoituksia ja joku ikkunan avausmekanismi vaatii satasten korjauksen.

      Poista